Arte De Macrame
Προϊόντα: 101 - 117 από 117
Xειροποίητα Κοσμήματα Μακραμέ με ημιπολύτιμους λίθους
Επικοινωνία
Η ιστορία του Μακραμέ
Μακραμέ, ονομάζεται η πολύ παλιά αυτή τεχνική ( στον δυτικό κόσμο, χρονολογείται γύρω στον 13ο αιώνα ), δημιουργίας ¨υφάσματος¨, δένοντας κόμπους με τα χέρι Αποτελείται από μια σειρά κόμπων η εφαρμογή των οποίων μας οδηγεί στην δημιουργία αντικειμένων που ξεκινούν από διακοσμητικά για το σπίτι και θήκες για τις γλάστρες μέχρι ντελικάτα κοσμήματα και διακοσμητικά τοίχων. Ο όρος μακραμέ στα αραβικά σημαίνει «περιθώριο».
Το μακραμέ προέρχεται από την αραβική λέξη ''macrama'' που σημαίνει ''μεγάλο άσχημο κρεμαστό τοίχου'' Η τέχνη του μακραμέ μας πάει στον 13ο αιώνα όταν οι άραβες υφαντές άρχισαν να δένουν τις άκρες των νημάτων που περίσσευαν όταν ύφαιναν τα υφάσματα τους. Η τεχνική αυτή μεταφέρθηκε με τους Μαυριτανούς στην Ευρώπη και άρχισε να εφαρμόζεται στην Ιταλία και την Γαλλία τον 14ο και 15ο αιώνα, ενώ στην Αγγλία η βασίλισσα Μαίρη Β' διδάσκει την τέχνη του μακραμέ στις κυρίες επί των τιμών τον 17ο αιώνα Με την τεχνική αυτή διακοσμούσαν τα εκκλησιαστικά άμφια και την Αγία Τράπεζα.. Το μακραμέ έγινε δημοφιλές στην Βρετανία κατά την διάρκεια του 19ο Η παράδοση λέει ότι στην Νότια Αμερική οι ναύτες ξόδευαν πολλές ώρες καθώς ταξίδευαν πλέκοντας κόμπους που έμοιαζαν με τους κόμπους του μακραμέ. Έφτιαχναν δε με τους κόμπους αυτούς καλύμματα για καμπανάκια, δίχτυα και περιθώρια για τα ξύλινα τιμόνια. ιώνα και εκδίδονται και βιβλία
Το κινέζικο μακραμέ χρησιμοποιούνταν για την διακόσμηση των παλατιών. Οι κινέζοι αυτοκράτορες διακοσμούσαν τις καρέκλες τους, τα φορέματα των κυριών, τους καθρέφτες, τα γυαλιά, και τους Βούδες. Μαζί με την κινέζικη καλλιγραφία, την ζωγραφική στις πορσελάνες αποτελεί μέρος της κινέζικης κουλτούρας Κόσμημα μακραμέ έχει γίνει δημοφιλής μεταξύ της αμερικανικής νεο- hippie και grunge πλήθος, ξεκινώντας στις αρχές του 1970. Χρησιμοποιώντας κυρίως πλατεία κόμβους και κόμβους γιαγιά, αυτό το κουτί διαθέτει συχνά χειροποίητες γυάλινες χάντρες και τα φυσικά στοιχεία όπως κόκαλα και το κέλυφος.